zaterdag 24 mei 2008

Voor het eerst bij oma gelogeerd!

Hallo daar ben ik weer,
Het heeft eventjes geduurd voordat dit berichtje erop stond, maar mama kreeg internet niet meer aan de praat. Vandaar.

Het is alweer een week geleden, maar ik wil dit toch nog eventjes vertellen: vorig weekend mocht ik voor het eerst uit logeren bij opa Wim en oma Cor. Dat was gezellig zeg!! Ik moest natuurlijk uit principe wel even aan papa en mama laten merken dat het niet tof is dat ze me zomaar achterlieten, dus ik heb ze donderdagnacht lekker wakker gehouden vanaf een uurtje of 3. Dat zal ze leren, hihi.

Van vrijdag tot maandag mocht ik bij opa en oma blijven, en ik heb daar wel mijn best gedaan om goed door te slapen 's nachts. Stel je voor dat ik hierna niet nog een keer mag komen! Ik ben ook heel lief geweest en dat vonden opa en oma zo leuk dat opa met mij ging wandelen en ik mocht ook mee als ze naar ons huis gingen om jip en wibi eten te geven. Dan ging ik lekker een tukkie doen in de kinderwagen, heerlijk!

Papa en mama zijn een beetje raar: hebben ze voor het eerst een weekendje vrij zonder mij erbij, gaan ze nog heel kinderachtig doen! Kijk maar, hier zijn een paar foto's van hun weekendje:



Ze deden spelletjes en stoelendans en rollen in het gras...nou vraag ik je!!?!

Volgende week gaan ze weer een weekend weg, maar dan mag ik mee. Het wordt onze eerste echte vakantie als gezinnetje. Ik heb er zin in! Maar daarover later meer.

Kusje van Jet

maandag 12 mei 2008

Een druk weekend: strand, visite, moederdag en bbq

Het was een druk weekend. Wat heb ik veel indrukken opgedaan! Eerst mocht ik op zaterdag voor het eerst met papa en mama mee naar het strand. Dat was een succes, al vond papa het best vervelend dat hij 2x een half uur moest lopen met de kinderwagen om slechts een klein uurtje op het strand te kunnen vertoeven. Maar ja, papa moet denk ik gewoon nog een beetje wennen dat het anders is om met een kindje naar het strand te gaan... Ik had geluk, want Daan en Sven kwamen ook en later zelfs nog Tessa en Niels. Maar toen moesten wij alweer naar huis. Ik heb wel lekker met Sven in de strandtent gespeeld, die tent had mama van Jose gekregen en ik was daar heel erg blij mee!




Thuis mocht ik met mama douchen en toen kreeg ik een flessie. Daarna gingen we in de auto naar Rene en Angie. Indy was er ook dus dat vond ik wel interessant! We hebben zelfs op kabouter Plop gedanst. Daarna gingen papa en mama een spelletje Catannen en moest ik gaan slapen. Ik heb dit eventjes gedaan maar toen wilde ik er toch liever bij komen zitten. Stel je voor dat ik de gezelligheid mis! We kwamen pas om 1 uur thuis en toen was ik toch echt wel heeeel moe!




De volgende dag mocht mama voor de allereerste keer moederdag vieren! Samen met papa verzorgde ik ontbijt op bed. Ze kreeg van mij heeeeel veel kado's, waaronder een zelfgeknutseld brooddeeg-kunstwerkje van het kinderdagverblijf, een heus Jamie Oliver boek (die vond ik trouwens zelf erg lekker), en een mooie grote foto van mijzelf! Mama was er superblij mee! Daarna gingen we wandelen, naar oma Corri en toen ook nog barbecuen bij oma Toet. Dat was gezellig, Britt en Kyra waren er ook. Maar ik was daarna zo moe als ik nog nooit geweest ben....ik sliep tot maandagmorgen half 8!!




Kussie van Jetje

zaterdag 10 mei 2008

Voor het eerst naar het strand

Vandaag is het zover. Papa en mama nemen me voor het eerst mee naar het strand. We wonen tenslotte in Noordwijk aan de zee, dus ik moet toch snel eens kennis gaan maken met die zee.

Ik heb voor de gelegenheid een nieuw jurkje aangekregen met een bijpassend zonnehoedje en onderbroekje. Ik ben helemaal ingesmeerd met factor 50 en mama heeft ook nog een strandtentje voor me opgehaald bij Leander en Jose. Alles om ervoor te zorgen dat ik niet verbrand. Mama is erg benieuwd hoe ik het ga vinden.

Maar nu lig ik nog even een tukkie te doen. Als ik wakker word krijg ik een flesje en daarna gaan we richting strand. Tot die tijd is mama nog bezig om alle spullen te verzamelen want er gaat heel wat mee!

Groetjes van Jetje

maandag 5 mei 2008

Over doorslapen gesproken...


Mama liep al maanden gefrustreerd rond. Al haar vriendinnetjes van de zwangerschapsgym en van de babygroep hadden kindertjes gekregen die vrij snel de nacht doorsliepen. En die baby's zijn ook nog eens jonger dan ik! Maar ik had daar helemaal geen zin in en dus heb ik het bijna 5 maanden volgehouden om niet door te slapen.

En toen ineens was mama het zat. Ze besloot om me iedere avond precies dezelfde tijd naar bed te doen. Ook al betekende dat dat ik nog geen trek had in mijn fles. Ik kreeg gewoon om acht uur een badje, om half negen de fles en om negen uur lag ik dan in mijn wiegje.

De eerste paar nachten werd ik toen wel snel weer wakker, om half twee...of om vier uur...maar na bijna een week was ik het wel zat om mama zo te foppen en toen heb ik maar besloten om de nacht een keertje door te slapen. Het hielp wel dat papa en mama mij die avond hadden meegenomen in de kinderwagen naar Huub en Hilde, ik was toen pas om 0.00 thuis en ik was heel moe. Maar de nachten die volgden heb ik dat doorslapen toen maar volgehouden.

Het resultaat is dat papa en mama nu heel blij met mij zijn! Ik slaap namelijk iedere nacht van half negen (jaja ondertussen hebben ze mijn bedtijd vervroegd) tot een uurtje of 6, 7 in de ochtend. Pffffew! Maar dan heb ik ook echt wel weer honger.
Nou is het volgens mama de bedoeling dat ik dit blijf volhouden en zelfs dat ik nog ietsje langer doorslaap, bijvoorbeeld tot half acht ofzo. Dat zou ze fijn vinden zegt ze. Misschien een ideetje voor een moederdagcadeau?

zaterdag 3 mei 2008

Ik kan rollen!

Het is vandaag alweer 3 mei, en ik had op donderdag 1 mei spontaan besloten te gaan rollen. Het was Hemelvaartdag en mijn papa en mama hadden allebei vrij, dus mocht ik 's morgens toen ik wakker was nog even gezellig bij ze in bed komen knuffelen. Nou, en toen had ik dus bedacht dat ik ze zou verrassen door plotseling van mijn rug op mijn buik te rollen. Papa had dit al eerder met me geoefend, maar hij had nog niet gezien dat ik het helemaal alleen kon. En wel drie keer achter elkaar!!
Nu zijn papa en mama natuurlijk ontzettend trots op me.