zaterdag 8 augustus 2009

Mama is heeel moe!

Het is alweer augustus, en ik ben nu 1 jaar en acht maanden oud. Best al groot he?

Ik kan al heel hard rennen, en zelf van een glijbaan af. Ook klets ik papa en mama de oren van het hoofd, bijvoorbeeld over mijn grote idolen "Dinky, Pissy, Laa-laa en Po", "Nijna" of "Bet en Ennie". Maar ik ben ook gek op liedjes zingen, dat heb ik van oma Corrie geleerd. Ik kan al heel goed zelf "Nee, zei de koe" zingen, of "Amerika, Amerika!" (Berend Botje).

Naar het strand is mijn grote hobby, zowiezo op de fiets met papa en mama mee vind ik heel erg leuk. Kijk, op deze foto's zie je hoe ik samen met papa in de zee aan het spelen ben. Ik kan het aanraden aan ieder kindje die last heeft van vastzittend snot. Mama kon de zakdoekjes niet aanslepen na deze watersessie!



















Ook ben ik erachter gekomen dat mama de laatste tijd heel moe is. Ze gaat altijd slapen als ik dat 's middags ook doe, en ze gaat ook vaak op de bank liggen als ik eigenlijk wil dat ze met mij gaat spelen. Ik vind dat wel stom. "Mama heeeel moe!" zeg ik dan, want ik weet wel dat ze dat dan is. Mama zelf zegt dat ze dan ziek is. Ik heb daar de juiste oplossing voor gevonden: bovenop mama klimmen, heel hard springen en dan "hop paardje hop" roepen! Lachen he?

Het meest interessante moment was nog wel dat mama zo moe was dat ze met haar hoofd in de wc pot hing. Ik vond dat erg grappig want ik stond er naast te kijken en te luisteren naar die rare geluiden. Toen mama klaar was wees ik in de pot en zei "bah, vies!" want mama moest natuurlijk wel even tot de orde geroepen worden. Toen trok mama de wc door en riep ik heel hard: "weeeeeeeh!" Toen moest mama wel lachen. Maar voor de zekerheid had ze toch maar even aan oom Eric en tante Jose gevraagd of ze op mij wilden passen. Dat was leuk zeg! Kijk maar:















Een paar dagen later moest mama naar het ziekenhuis (om uit te rusten, zo moe was ze). Ik vond dat maar stom en toen ik met papa op visite ging wilde ik dan ook niet bij mama kijken. Later deed ik het toch maar even op aandringen van mama, maar toen ik enthusiast op haar buik ging springen mocht dat ineens weer niet. Raar verhaal.

Nu is mama weer thuis, da's wel gezellig. Ze zegt dat ze een baby in haar buik heeft. Maar als ik dan wil kijken waar die baby zit dan kan ik hem niet vinden!
Mama heeft me vorige week ook meegenomen voor een gezellige middag met haar vriendinnen en hun kindjes. Ik heb lekker gespeeld en ook kreeg ik voor het eerst een stuk watermeloen. Hier zie je hoe lekker ik die vond! Mmmmmm!!!














Zo, nou weet ik eventjes niks meer te vertellen hoor. Ik ga lekker slapen, maar eerst even knuffelen met de grote beer in de schommelstoel. Lief he?



Kusje van jet

zaterdag 27 juni 2009

Zo, daar ben ik weer eens een keer. Het is alweer 3 maanden geleden sinds mijn laatste blogpost, maar mama heeft nu haar handen vol aan mij. Sinds ik kan lopen komt zij zelf natuurlijk nergens meer aan toe, hihi.

Wat is er zoal gebeurd in mijn leventje in de afgelopen drie maanden? Nou, heel wat! Papa en mama herkennen mij bijna niet meer terug. Ik kan bijvoorbeeld heel goed lopen nu, zelfs rennen. En als ik de kans krijg, dan loop ik snel weg. Soms wil ik dat wel te snel en dan val ik op mijn knietjes, dat gebeurt iedere dag wel een keer of 20. Mama zegt dat ik daar hard van word. Het is denk wel waar, want ik huil ook niet zo snel meer.











In het voorjaar heb ik vaak op de fiets gezeten en ook hebben we koninginnedag gevierd met veel vriendjes en vriendinnetjes. Dat was leuk. Mama heeft mij toen tussen de tulpen gezet voor een paar foto's. Ik snap niet wat daar nou zo bijzonder aan is maar het schijnt erbij te horen. Die andere kindjes moesten het ook van hun ouders...


Verder ben ik hard bezig om mijn vocabulaire uit te breiden. Ik klets de oren van mama's kop met mijn zelfverzonnen taaltje. Mama zegt dat ze er weinig van begrijpt maar ik vind het maar stom als ze niet meteen snapt wat ik wil! Ik heb wel gemerkt dat er woordjes tussenzitten die mama dan wel goed begrijpt, dus die probeer ik dan te herhalen. Een aantal voorbeelden die mama erg grappig lijkt te vinden:

"Papa, ben je?"
"poes - eten?"
"thee - au! - nee!" (want ik mag daar niet aankomen van mama)
"ietui - daag!" (ik ga altijd zwaaien naar een vliegtuig)

En zo heb ik meer zinnen die mama wel begrijpt. Iedere dag komt er wel eentje bij, dat is leuk zeg! Vandaag heb ik mijn zinnen gezet op A-bei, want die zijn zo lekker!! Mmmmm....














Ik ben ook al een paar keer naar het strand geweest, de eerste keer vond ik dat zand heel vies en ging ik telkens mijn handjes afkloppen, maar nu vind ik het wel leuk.
















Daarnaast heb ik ook nog moederdag en vaderdag gevierd en ik had toen tekeningen gemaakt, wel drie krassen op een velletje papier! Knap van mij he?

Nou, meer kan ik even niet verzinnen. Mama heeft nog wel meer foto's van mij gemaakt maar die bewaart ze voor de volgende keer. Tot dan maar weer!

Kusje van Jetje

maandag 16 maart 2009

Ik kan lopen!!!!

Jaaa....vandaag was het dan eindelijk zover: het grote moment waar mamma met spanning op zat te wachten...ik deed zelf mijn eerste stapjes!

Alleen mamma was er niet bij. Die moest zonodig weg (iets over brood op een plank ofzo, ik snap dat niet). Maar gelukkig was pappa er wel en toen we samen aan het spelen waren, ging ik gewoon heel nonchalant met de fles in een hand een beetje stapjes zetten. Pappa wist niet wat hij zag, haha! Daarna had ik er geen zin meer in dus het was maar goed dat hij het had gezien. Hij vertelde het direct aan mama toen ze thuiskwam, en na het eten had ik nogmaals laten zien dat ik het al echt alleen kan! Mamma ook helemaal trots op mij, je had het moeten zien. Ze hebben het zelfs op de video gezet.

Maar voordat dit alles zover was heb ik het goed af kunnen kijken van mijn vriendjes en vriendinnetjes. Mamma had me namelijk zaterdag meegenomen om de zwangerschapsgym dames en hun kindjes weer eens met elkaar te vergelijken. Wie de grootste heeft enzo.
Mamma heeft me daar direct op de feiten gedrukt: ik ben de oudste van alle kindjes en er konden er al 4 zelf lopen, en ik nog niet. Dat kon ik natuurlijk niet op me laten zitten. Dus zondag heb ik er nog eens een dagje goed over nagedacht, en vandaag heb ik het kunstje dan ook maar een keer laten zien.
Volgens de andere kindjes vinden mamma's dat zo leuk dat ze dan spontaan hele dure schoenen voor je gaan kopen. Ik vond dat een goeie tip. Nu maar eens kijken of mijn mamma dat nu ook voor mij gaat doen!


Vorige week was ik ook op visite bij Nick, dat was ook heel gezellig en we hebben samen naar de televisie gekeken. Ik vond de liedjes erg mooi. Nick deed wel alsof hij een prins was op zijn mooie troon, maar ik vond het toch niet erg dat ik op mijn knietjes moest zitten, ik was lekker dichterbij de tv. Dus!



Verder ben ik al zo'n grote meid dat ik zelf mijn banaan eet, meestal terwijl ik naar mijn lievelings- programma kijk.


















En natuurlijk speel ik dan meteen een spelletje kiekeboe met mamma. Vindt ze leuk.












Wat ik ook al goed kan is zelf danoontje eten. Nou ja, eigenlijk kan ik daar geen ruk van maar ik moet er wel heel hard om lachen!



Nou dat was het weer voor deze keer, volgende keer zal ik wat meer schrijven over mijn eerste wandelervaringen.
Kusje van jet

vrijdag 6 februari 2009

Pappa's kindje

Het is zover. Ik heb mama jaloers gekregen. Dat is ook niet zo gek hoor, want ik vind papa de laatste tijd veel leuker. Als papa mij 's morgens naar het kinderdagverblijf brengt ga ik heel hard huilen als hij wegloopt. Dat deed ik voorheen nooit, maar ik vond het wel eens tijd worden voor wat eenkennigheid. Als papa dan weg is, is er niets aan de hand en heb ik het prima naar mijn zin - maar dat hoeft papa niet te weten.


Als ik op maandag de hele dag papa voor mezelf heb gehad en mama komt thuis uit haar werk, dan wil ik liever niet dat zij me optilt en een kus geeft. Mama wordt daar een beetje verdrietig van, maar papa vindt het wel amusant. Dus doe ik mijn armen in de lucht en ga huilen naar papa zodat hij me optilt. Papa tilt me vaker op dan mama, dus papa is mijn beste vriend.









En als ik donderdag en vrijdag de hele dag bij mama ben, dan gaat alles goed totdat papa thuiskomt. Dan heb ik meteen genoeg van mama. Ik vind dat ze dan maar snel moet gaan koken, dan kan papa tenminste met mij spelen.














Mama ziet er wat moe uit de laatste tijd. Geen idee waar dat door komt. Het zal vast niet aan mij liggen. Mama gaat morgen uit logeren met haar vriendinnetjes. Een pyjamaparty noemt ze dat. Lijkt me best leuk, misschien mag ik dat ook wel als ik groter ben. Maar nu mag ik thuisblijven met papa. Heb ik hem helemaal voor mezelf...heerlijk!

Dikke kus van Jette