woensdag 18 juni 2008

Papa's en kindjes

De afgelopen week is er veel gebeurd: eerst was papa jarig, toen kwamen er heel veel kindjes op visite...en toen was er ook nog vaderdag!


Mama en ik hadden papa verrast met heel veel cadeautjes op zijn verjaardag. Maar het mooiste vond hij toch wel mijn knutselwerk. Die had ik op het kinderdagverblijf gemaakt en hij was eigenlijk voor vaderdag bedoeld maar dat wist papa niet en omdat hij toevallig ook jarig was, heeft hij hem opengemaakt. Hij was heeel blij!





En toen een weekje erna kwamen er allemaal kindjes bij mij thuis op visite. Mama had de babygroep uitgenodigd en ik had die andere kindjes al ruim twee maanden niet gezien. Ze waren allemaal heel hard gegroeid, net als ik!




We hebben gezellig gespeeld onder mijn speelboog en op mijn speelkleed. Volgens mij vonden ze het best gezellig. Ik hoop dat ik ze snel nog eens zie als ik weer iets groter ben gegroeid.




En toen daarna had papa weer feest want het was vaderdag geworden. Mama en ik hadden ontbijt op bed voor hem gemaakt en Jip en Wibi deden ook mee. We hadden een hele stapel cadeau's, maar de mooiste waren een vlaggemast en een vlag, en mijn knutselwerkje die ik met mama had gemaakt (heel de badkamer onder de vingerverf, jippie!).









...o ja, en natuurlijk een boekje die hij aan mij mocht voorlezen!



Dikke kus van Jette

zondag 8 juni 2008

Chillen in de Ardennen

Ik heb mijn allereerste vakantie achter de rug! Vorige week ben ik samen met papa en mama in de auto naar de Ardennen geweest. Het was onze eerste vakantie als 'gezin'. Op vrijdag om ongeveer half tien 's morgens vertrokken we. Ik ben toen maar lekker een tukkie gaan doen. Na anderhalf uur werd ik wakker omdat papa en mama waren gestopt bij een wegrestaurant. Ik kreeg toen lekker even een flesje.

Daarna mocht ik weer verder slapen in de auto en rond twee uur 's middags waren we in de Ardennen. In een plaatsje dat Anseremme heet, vlakbij Dinant, in een huisje op een recreatiepark. Het was een mooi huisje, en ik kreeg een eigen slaapkamertje met mijn campingbedje erin. Papa en mama hadden alles voor me meegenomen; ik had zelfs mijn eigen matras en zitzak bij me! Ik vond dat wel goed, zo kon ik lekker genieten, net als thuis!

Op zaterdag namen ze me mee met de kinderwagen naar de tuinen van Annevoie, bij een kasteeltje. Ik vond dat wel ok maar ik kon niet zoveel zien vanuit de kinderwagen dus moesten papa en mama me soms even optillen.

Zondag deden ze het beter: papa nam me mee op zijn buik in de draagzak die ze van Rieneke hadden geleend. In die draagzak hing ik heerlijk rond te kijken, we gingen heel hoog met de kabelbaan. Bovenop de berg werd ik erg moe en terwijl papa en mama een rondleiding kregen door de burcht, heb ik lekker geslapen tegen papa aan.

's Middags was het heel mooi weer en mama had een zwembadje voor me opgeblazen dat ze in de schuur van het huisje had gevonden. Ik mocht mijn nieuwe zwembroek aan met plons! erop dus toen heb ik meteen goed liggen spetteren in het water.

Maandag reden we weer naar huis, al mijn spullen weer in de auto geladen. Er kon niets meer bij. Het was erg warm in de auto dus soms ging ik wel even huilen, maar gelukkig waren we toen weer lekker thuis en kon ik mijn eigen bedje weer in. Ik hoop dat we snel weer zo'n leuke vakantie zullen hebben.

Kusje van Jetje