donderdag 11 december 2008

Sinterklaas en Verjaardagsfeest

Hallo allemaal,
Daar ben ik weer eens een keertje. Er is weer veel gebeurd de afgelopen maand. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe ik moet staan tegen de tafel. En ik kan ook al een paar stapjes zetten als ik me goed vasthoud aan de tafel. Knap he?

Maar laat ik bij het begin beginnen. Vorige maand heb ik met heel wat vriendjes gespeeld. Zoals je ziet op de foto's hieronder ben ik op visite geweest bij Bart, bij Rolf en later ook nog bij Demi. Daar waren ook veel andere vriendjes en vriendinnetjes. Gezellig he?






















In november kwam ook Sinterklaas in Noordwijk. Mama heeft me uitgelegd dat dat een hele ouwe meneer is die met een stel zwart geschminkte mannen cadeautjes komt brengen. Ik vind dat maar een raar verhaal, maar we zijn toch maar even gaan kijken. Het was wel gezellig, en ik kreeg zakjes snoep van de Pieten die mama vervolgens heeft opgegeten. Ergens klopt er iets niet....














Ook hebben we een Sinterklaasavondje bij ons thuis gevierd. Samen met opa, oma, oom Eric, tante Jose, oom Marcel, tante Muriel, Britt en Kyra. Mijn nichtjes hadden zich als zwarte Piet verkleed en oom Eric vond dat ik dat dan ook maar moest doen. Hieronder zie je mij in vermomming met een zwarte pruik op. Staat goed, he?















Ik kreeg heel veel mooie cadeautjes. Volgens mama van de Sinterklaas, maar ik vermoed dat ik die mooie Laala pop toch echt van oom Eric heb gekregen! Lief he? Daarna moest ik slapen want ik was heel moe, maar mama heeft de andere cadeaus voor me bewaard. De volgende ochtend heb ik er lekker mee gespeeld.














En dan nog het hoogtepunt: afgelopen maandag, 8 december, ben ik 1 jaar geworden! We hebben het zondag gevierd. Wat een drukte was dat! Eerst kreeg ik 's morgens heel veel cadeaus van de oma's en tantes, en ook mocht ik zelf een mooie kliedertaart opeten. Kijk eens hoe goed ik dat al kan! Mama had ook een Teletubbietaart voor me besteld, maar die was zo mooi dat ik daar niet met mijn handjes in mocht. Stom he?






















Mama had een hele mooie jurk voor me gekocht met Hello Kitty erop, toen vond iedereen mij een heel mooi meisje. Stoer he? En van oma kreeg ik een mooie loopauto cadeau, daar zijn vooral papa en mama heel erg blij mee want nu wil ik daar telkens op rondgereden worden. Ik kan het namelijk nog niet zelf dus moeten zij mij duwen. Heel veel rondjes de kamer door. En als ze stoppen ga ik gewoon heel hard huilen totdat ze weer doorgaan. Lachen he? Papa en mama klagen nu over rugpijn, maar dat boeit mij niet zo.
















Het allermooiste van alle cadeaus vond ik nog wel de slingers en de balonnen. Mama heeft voor mij een ballon losgemaakt en daar mag ik dan mee spelen. Mooi ist'ie he?

























O ja, en gisteren mocht ik trakteren op het kinderdagverblijf. Ze hadden een mooie feestmuts voor me gemaakt en ze hebben ook voor me gezongen. Ik was daar niet van onder de indruk. Het inpakpapier van het cadeautje vond ik wel erg mooi!







Nou dag allemaal,
Kusje van Jetje (je mag ook gewoon Jette zeggen, ik ben tenslotte al 1!)

vrijdag 31 oktober 2008

Snotkindje


Mamma heeft een nieuw bijnaampje voor me. Ze noemt me snotkindje. Heel leuk vind ik die bijnaam niet, want telkens als ze mij zo noemt komt ze met een zakdoek aanzetten om vervolgens bruut mijn neus af te vegen. Ik heb daar iets op gevonden. Telkens als mamma over snot begint, veeg ik heel snel zelf mijn neus af aan mijn hand of mijn mouw. Mamma vindt dat vies, maar ik heb daar niet zo'n moeite mee hoor.







Het is ondertussen alweer eind oktober en dus ben ik nu zo ongeveer 11 maanden oud. Nog 5 weekjes en ik ben 1 jaar. Wat een feest zal dat worden. In de afgelopen maand heb ik veel meegemaakt. Allereerst heb ik goed leren zitten, en dus mocht ik voor het eerst met mamma mee op de fiets. Wat een feest! Natuurlijk ben ik daar wel een beetje verkouden van geworden, maar dat gaf niks!



Ook mocht ik met mamma en haar vriendinnetjes mee naar de Olmenhorst om appels te plukken. Ik vond de appels best lekker. Ik heb namelijk al 5 tandjes dus ik moest goed oefenen met knagen. Volgens mamma was het beter als we eerst de appels zouden betalen, maar ik heb toch geen geld dus ik vond dat onbelangrijk.




















Mijn grote vriend Nick komt ook wel eens op visite, met hem heb ik lekker gespeeld. Hij heeft ook vaak snottebellen. We hebben ook samen koekjes gegeten. Soms valt er wel eens een koekje op de grond en dan weten we niet van wie het koekje is maar dat maakt ons niks uit. Mamma denkt dat ik daardoor wel eens verkouden kan worden, als ik dan het verkeerde koekje in mijn mond stop. Maar op het kinderdagverblijf deel ik ook alles met iedereen, dus het maakt mij niks uit.















Het leukste van de maand oktober was misschien wel dat ik van tante Marieke een schommelzwaan cadeau kreeg. Neef Jesper was erop uitgekeken, dus mocht mamma hem meenemen voor mij. Kijk eens hoe blij ik ermee ben!








Kusje van een snottig Jetje

zondag 5 oktober 2008

Bompa's en Biggen....

Hallo allemaal!

Hier ben ik weer eens een keertje, alweer bijna tien maanden oud. Sinds donderdag kan ik zelf zitten, en mama vindt dat heel knap van mij. Volgens mij denkt ze vooral aan zichzelf, want meteen op zaterdag mocht ik voor het eerst mee op de fiets. Mama heeft die fiets al sinds het voorjaar in de schuur staan en ze kon de hele zomer niet wachten tot ik mee mocht...maar ja nu mag het en is het rotweer. Jammer, mama!

Vorige week ben ik voor de derde keer op vakantie geweest, nu weer naar Center Parcs met opa, oma, papa, mama, ome Eric en tante Jose. Dat was weer helemaal super, vooral ook vanwege het mooie weer. We zaten in Belgie en volgens ome Eric (ook wel Onkel Erich, of Heinrich genoemd door mama en opa) moest ik toen opa "Bompa" gaan noemen. Gek he? Ik zei dan ook mooi niks, maar opa moest het wel het hele weekend horen van de rest. In ieder geval was ik erg blij met mijn Bompa want hij ging gezellig met mij zwemmen en daar hou ik van! Ook ging hij op zaterdagmorgen met mij op pad in de kinderwagen, en opa had nog nooit in zijn leven achter een kinderwagen gelopen...malle bompa! Maar nu was hij toch mooi de pineut. Hihi. Daar zat mama natuurlijk achter. En hij vond het nog leuk ook!
















Eric spoort trouwens ook niet helemaal...toen we naar de kinderboerderij gingen toen moest ik van hem op een big gaan zitten. Maar dat beessie lag lekker te slapen. Ik vond het wel spannend, maar het werd wel eng toen Onkel Erich die big in zijn kont ging porren omdat hij moest lopen! Ik heb er wel iets van geleerd, en dat is dit: mama heeft het fout als ze vertelt dat een big "knor, knor" zegt. Ik heb het zelf gehoord en het klonk meer zoiets als "iiieeeeeiggghiiiieehhh!!!" Die big gilde alsof hij vermoord werd. Haha wel lachen hoor met die gekke oom van mij.


Met tante Jose was het ook heel fijn, die ging met mij de eendjes voeren en 's avonds kreeg ik ook nog een flessie van haar. Daar wil ik vaker naartoe!












En natuurlijk heb ik ook veel geknuffeld met oma, want oma is gewoon lief.


Dat was het weer voor nu, groetjes van Jette en tot de volgende keer.

maandag 8 september 2008

Een weekendje aandacht

Vorige week heb ik mijn tweede vakantie gevierd. Opa en oma hadden de hele familie getrakteerd op een weekendje in een bungalowpark tussen de eekhoorntjes in het bos. Gelukkig was het heel mooi weer geworden, want anders hadden we ons misschien wel verveeld in dat huisje. Maar nu dus niet.

Op vrijdagmiddag reden we met de auto naar Hoenderloo. Dat was erg ver weg en we stonden nog in de file ook. Ik heb uit protest het laatste half uur heel hard gebruld. Misschien dat papa dan wat sneller zou gaan rijden..
Het mocht niet baten. Toen we er eindelijk waren was papa dan ook erg geirriteerd en moest mama mij maar even een sapje geven.


Opa en oma waren er al, en ook oom Paul en tante Yimei. Later kwamen ook nog oom Mark, tante Marieke, neef Lars en neef Jesper. Hiernaast zie je mij in de box met Jesper. Dat vond ik erg gezellig totdat Jesper met zijn lompe lichaam bovenop me ging liggen en toen heb ik luidkeels laten horen dat ik daar niet van gediend was!



Het was trouwens erg mooi weer dus aten we met zijn allen buiten. Mama en tante Yimei hadden gekookt en ik mocht zaterdag naast Jesper in de kinderstoel zitten. Gezellig hoor, maar wel vermoeiend!



Het allerleukste was misschien wel het zwembad. Lars en Jesper gingen de eerste keer allebei huilen, maar ik was heel dapper en ik keek opa aan van "wie maakt mij wat". Dat vond opa heel stoer van mij en dus kreeg ik veel aandacht. Goed he?



Op maandag moesten we weer naar huis toe. Maar eerst gingen we nog met zijn allen ontbijten. Ik vond het wel jammer dat ik alweer naar huis moest, want het hele weekend hoefde ik maar een keel op te zetten of er was wel weer een oma, opa of tante die even met mij ging wandelen en spelen en liedjes zingen! Jammer dat mama daar niet de hele tijd intrapt...


Op deze foto zie je ons met zijn allen. Die had mama met de zelfontspanner gemaakt. De foto moest wel vier keer opnieuw, maar toen was hij gelukt. Ik had na vier keer ook niet veel zin meer om naar de camera te kijken.



En op de laatste foto moest ik samen met papa en mamna. Nou, toen had ik er al helemaal geen zin meer in want ik wilde gewoon aandacht van opa. Toen opa naast tante Yimei ging staan (die nam de foto) toen wilde ik nog wel een keertje kijken. Opa is mijn grote vriend.

Nou, tot zover mijn vakantiefoto's. Over drie weken mag ik met de andere opa en oma..naar Center Parcs. Jippie!

Kusje van Jette

woensdag 13 augustus 2008

Tweederde jaar

Vorige week was ik jarig!

Nou ja, niet helemaal maar ik was 8 maanden oud geworden en da's toch wel tweederde jaar alweer. Ik vind dat al heel oud, en helemaal als je bedenkt hoeveel ik al gegroeid en veranderd ben sinds mijn geboorte. Ik kan nu al staan zonder meteen om te vallen als ik me aan de bank vasthou, ik wil al heel graag zitten (kan ik niet zo goed maar laten we het daar verder niet over hebben), en daarbij komt ook nog eens dat ik al heel goed op handen en knieen kan wiebelen. En soms kom ik nog vooruit ook!

Dus daarom vond ik dat ik mijn verjaardag wel kon vieren. Met kado's enzo. Want dat had ik de week ervoor gezien op de verjaardag van mijn grote neef Lars. Die kreeg kado's. En ik mocht op schoot bij oma, samen met Jesper, mijn andere grote neef.





Ik vond al die aandacht erg leuk. Tante Yimei was er ook en die ging een hele lange tijd met mij rondlopen. Mama zou daar nooit intrappen want na 2 minuten zeurt die al over rugpijn. Ik weeg nog niet eens 8 kilo! Maar tante Yimei die vond dat niet erg. Ik denk dat ze wel een half uur met me heeft rondgesjouwd. Heerlijk!





Nou en daarom vond ik dus dat ik ook wel jarig mocht zijn. Ik had het aan de ontbijttafel al aan papa geprobeerd uit te leggen. Mamma zong liedjes voor me zoals "er is er een jarig" en "klap eens in je handjes" en toen ben ik heel hard met mijn sok gaan zwaaien. Ik dacht dat het dan wel duidelijk zou zijn.



Gelukkig snapte mama het. Ze heeft meteen gezorgd dat er twee tantes en ook nog opa op visite kwamen op mijn verjaardag. Ik was immers tweederde geworden...later had ze het nog over een verlate kraamvisite ofzo maar volgens mij was het toch echt zoiets als een verjaardag want ik kreeg aandacht en kado's. Goed toch??

Dus volgende keer als ik weer visite en kado's wil dan zeg ik gewoon tegen mama dat ze mijn verjaardag weer moet vieren door heel hard met mijn sok te zwaaien.
Logisch.

Kusje van Jet

dinsdag 22 juli 2008

Ik wil zitten!!!

Hallo daar ben ik weer,

Het is alweer 3 weken geleden sinds ik voor het eerst bij die mevrouw in Sassenheim geweest was....en nog steeds mag ik niet zitten van dat mens. En wat nog erger is: pappa en mamma luisteren naar haar! Ik vind dat stom. Ze zeggen dat het beter voor me is om de hele dag te liggen en mijn nekspieren te oefenen, maar ik ben al zo'n grote meid (al zeven-en-een-halve maand) dat ik vind dat ik best mag zitten. Dan zie ik ook meer, en ik wil graag altijd alles zien. Mamma zegt dat ik daar een mooi meissie van word, zonder scheef hoofd.

Nou ja om mamma dan een beetje terug te pakken heb ik het volgende bedacht: als ik dan eens een keertje mag zitten bij mamma op schoot om de fles te drinken, dan ga ik expres heel hard trappelen en om me heen kijken, om goed te maken wat ik de rest van de dag mis. Ik wil dan alles zien en soms loopt de melk overal overheen. Ook ga ik dan heel hard hoesten en spugen over mamma heen. Daar wordt ze niet blij van. En uiteindelijk maak ik het dan goed door haar een lik over haar wang te geven. Of ik plak een natte snottebel over haar shirt. Vindt ze leuk denk ik.

Nu nog een weekje of twee volhouden dat liggen en dan mag ik vast wel weer gaan zitten. Hoef ik ook niet meer zoveel te brullen, dat lijkt me wel lekker voor mijn stembanden. ....en een scheef hoofd is natuurlijk ook niet alles. O ja: staan vind ik ook erg leuk!



Kusje van jet en tot de volgende keer.

vrijdag 4 juli 2008

Uit logeren!


Ik ben alweer bijna zeven maanden oud. Echt een hele grote meid, al zeg ik het zelf. Ik denk dat papa en mama daarom hebben gedacht dat ik wel uit logeren mag bij opa en oma in Lisse. Want ik kan dat vast heel goed. Zelf gaan ze dan ook een paar nachtjes weg, naar Stockholm ofzoiets. Maar dat boeit mij weinig.

Oma vindt het erg leuk dat ik kom logeren, want meer dan 1 nachtje ben ik daar nog niet geweest. En nu mag ik er drie! Oma houdt van wandelen dus ik denk dat ik dan ook meemag. Bos hebben ze daarzo waar oma woont. En dat vind ik erg mooi om naar te kijken.

Ik ben ook al een beetje aan het oefenen met praten. Dan kan ik oma verrassen! Zo zei ik gisteren in de Albert Heijn "ja", alsof ik nooit anders deed. Heel knap vind ik, maar wel moeilijk om nog eens te herhalen, vooral omdat het eigenlijk per ongeluk ging. Wel was mama vandaag trots op me omdat ik mijn tong uitstak naar de kat, en ik zei toch wel meerdere malen "bbbppff". Knap he?

Gisteren waren we naar de manueel therapeute geweest in Sassenheim. Die mevrouw heeft aan mijn nek gefriemeld en nou zit er weer iets recht wat scheef zat. Maar ik vond dat niet leuk! Nu mag ik ook niet meer zitten van die mevrouw want ze zegt dat liggen beter voor me is om mijn nekspieren te trainen. Daar krijgt oma nog wat mee te stellen! Ik ben het daar namelijk geheel niet mee eens.

Nou groetjes maar weer en een kusje van jet.

woensdag 18 juni 2008

Papa's en kindjes

De afgelopen week is er veel gebeurd: eerst was papa jarig, toen kwamen er heel veel kindjes op visite...en toen was er ook nog vaderdag!


Mama en ik hadden papa verrast met heel veel cadeautjes op zijn verjaardag. Maar het mooiste vond hij toch wel mijn knutselwerk. Die had ik op het kinderdagverblijf gemaakt en hij was eigenlijk voor vaderdag bedoeld maar dat wist papa niet en omdat hij toevallig ook jarig was, heeft hij hem opengemaakt. Hij was heeel blij!





En toen een weekje erna kwamen er allemaal kindjes bij mij thuis op visite. Mama had de babygroep uitgenodigd en ik had die andere kindjes al ruim twee maanden niet gezien. Ze waren allemaal heel hard gegroeid, net als ik!




We hebben gezellig gespeeld onder mijn speelboog en op mijn speelkleed. Volgens mij vonden ze het best gezellig. Ik hoop dat ik ze snel nog eens zie als ik weer iets groter ben gegroeid.




En toen daarna had papa weer feest want het was vaderdag geworden. Mama en ik hadden ontbijt op bed voor hem gemaakt en Jip en Wibi deden ook mee. We hadden een hele stapel cadeau's, maar de mooiste waren een vlaggemast en een vlag, en mijn knutselwerkje die ik met mama had gemaakt (heel de badkamer onder de vingerverf, jippie!).









...o ja, en natuurlijk een boekje die hij aan mij mocht voorlezen!



Dikke kus van Jette