zondag 26 september 2010

Papiertje pauze!

September alweer...de tijd vliegt als je er een klein broertje bij hebt. Het houdt mijn papa en mama in ieder geval bezig, die komen nergens meer aan toe. Toen onze Mats dan ook nog maar een paar weekjes oud was, zat mijn mama al bij het reisbureau: boek maar een vakantie zonder de baby! Ik vind dat prima, want de afgelopen zes maanden heb ik toch niet zoveel aandacht gekregen als ik vind dat ik verdien.

Eind augustus was het zover: ik mocht mee in het vliegtuig naar Menorca. Ik was daarvoor al een keertje met mama wezen "oefenen", toen gingen we in de trein naar het vliegveld om de vliegtuigen te bekijken. Dat was erg leuk! Maar nu gingen we echt in de lucht.

Papa en mama kwamen me wakker maken toen het nog heel donker was, en opa Kees bracht ons weg. Toen gingen we vliegen en daarna ook nog in de bus. Ik was er wel erg moe van geworden maar op vakantie was het heeel leuk. Lekker warm en er was een zee en een zwembad.







En iedere avond gingen we naar een restaurant en dan nam mama kleurtjes voor me mee en stickers. Dat vond ik drie avonden leuk maar daarna trapte ik er niet meer in hoor; ze wilden gewoon rustig zelf eten en dat ik dan stil was...niet dus!

Mooi dat er op vakantie van die leuke bewegende kindertoestellen waren, dus dan beloofde mama mij een centje als ik lief was tijdens het eten - mocht ik daarna lekker op een paard of in mijn favoriet, de bus.


De avond eindigde altijd op het pleintje met de muziek. Daar stonden "de meneer met de schoenen en de meneer met de sokken" te zingen. De eerste avond vond ik het erg grappig dat een van de meneren op zijn sokken liep! Mama heeft nog wel verteld dat hij gewoon witleren puntschoentjes aanhad, maar sinds die eerste keer noem ik ze nog steeds "de meneer met de schoenen en de meneer met de sokken".

Er waren daar altijd veel andere kindjes en daar kon ik dan lekker mee dansen. Leuk joh!
Het was ook zo grappig dat de meneer met de schoenen heel vaak zei "papiertje pauze". En dan gingen ze even een biertje drinken ofzo. Na een minuut of 15 kwamen ze terug. Sinds ik weer thuis ben heb ik het ook nog wel vaak over een Papiertje Pauze. Dan neem ik even een slokkie van mijn Wicky voordat ik weer verder dans op K3.

In de tweede week van de vakantie vond ik nog een lief vriendinnetje: Floortje.


Dat was echt leuk! We hebben samen bij het zwembad gespeeld, gedanst bij de mevrouw van de kinderdisco (mijn grote vakantieheldin), en ook gegeten op het pleintje bij de muziek.



























Ik vond Floortje zo lief dat ik nu ook thuis nog regelmatig tegen Mats zeg dat hij Floortje heet. En mama Iris is dan de mama van Floortje. Wel zo makkelijk want ze hebben toch dezelfde naam, hihi!














En toen ineens was de vakantie alweer voorbij. Ik vond het niet heel erg want ik wilde ook wel weer naar Matsie toe, net als mijn papa en mama.

Terug in het vliegtuig vond ik niet leuk, want het duurde allemaal zo lang en ik had mijn middagslaapje niet gehad. Dus ik ben als een blok in slaap gevallen toen we om tien uur 's avonds weer thuis bij opa en oma waren. Ik wilde niet eens oma knuffelen.

Na de vakantie moest ik wel een weekje bijkomen hoor. Want ineens kreeg ik niet meer alle aandacht van papa en mama. En het was ook meteen afgelopen met de ijsjes en snoepjes. We gaan niet meer naar een restaurant, ook zo gek! En het allerergste is natuurlijk dat Floortje en de mevrouw van de kinderdisco niet bij mij thuis wonen. Lastig is dat.

Maar ik ben er ondertussen wel weer aan gewend. Ik kan nu grote zus spelen met Mats, da's ook erg leuk!!! Ik kwam erachter dat Mats ook een Blog is begonnen (al vermoed ik wel dat papa er iets mee te maken heeft). Wat een na-aper he??? Je moet er ook maar een keertje naar kijken, vindt Matsie vast wel leuk.




Nou, tot de volgende keer maar weer, groetjes en een dikke kus van Jette!