maandag 12 april 2010

Jette is een baby'tje!


Tsja...waar zal ik beginnen? Er is weer veel gebeurd in mijn leventje sinds augustus. De laatste keer heb ik verteld over de baby in mama's buik en dat ik die niet kon vinden. Nou, hij zat er toch echt hoor. Want nu is hij eruit. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Want in september waren papa en mama er vandoor gegaan - zonder mij!!! Drie weken maar liefst, en naar de andere kant van de wereld. Ineens woonden opa en oma bij ons in huis, en die hebben mij verteld dat papa en mama op "kansie" waren in China! Nou vraag ik je! Later hoorde ik ook dat oom Paul en tante Yimei daar zijn getrouwd en dat papa en mama er naartoe waren samen met opa Willem en oma Corri.

Eerlijk gezegd boeide het mij niet zoveel hoor want ik was lekker thuis en kreeg de volle aandacht van opa Kees en oma Roelie. Mama had het er zwaarder mee, haha! Toen ze thuiskwamen ging ik eerst even knuffelen op schoot bij papa en mama, maar toen oma een uurtje later vroeg of ik meeging naar de bakker pakte ik meteen mijn jas en zei "dag mama!!". Stoer he, van mij?

Nou, en daarna zijn we ook nog lastminute een weekendje naar een bungalowpark geweest want papa en mama wilden ook nog wel een keertje met mij weg voordat mama een baby zou krijgen. Het was eind November en we hebben gezwommen en ook heb ik Sinterklaas gezien. Ik mocht voor het eerst mijn schoentje zetten en van papa en mama heb ik Sinterklaas liedjes leren zingen. Ik vond het zo leuk, dat ik ze nu soms nog spontaan begin te zingen!

En toen was het december en vierden we Sinterklaas met oom Eric, tante Jose, oom Marcel, tante Muriel en mijn nichtjes Britt en Kyra. Dat was pas echt feest.


We kregen zoveel cadeau's dat de hele bank vol lag! Britt en Kyra werden hier wild van, maar mijn eerste cadeau vond ik al mooi genoeg om voor de rest geen oog meer te hebben.









Een paar dagen later was het nog groter feest want toen werd ik natuurlijk 2 jaar! We vierden dit op zondagmiddag met een huis vol kindjes! Ik werd er erg moe van maar vond het ook superleuk. Ik probeer sindsdien regelmatig mijn mama ervan te overtuigen dat ik vandaag ook jarig ben en cadeautjes moet krijgen maar op een of andere manier trapt ze daar niet in...typisch.


Nou en daarna kregen we ook nog kerst met een mooie boom en lekker eten en nog een paar cadeautjes...dat went snel hoor als je zo vaak cadeautjes krijgt. Ondertussen waren papa en mama telkens aan het klussen geweest in ons nieuwe tuinhuis en dat was bijna af. Mama lag in de kerstvakantie nog op haar knieeen de vloer te schuren maar ze had zo'n dikke buik dat die wel in de weg zat.


In januari stopte mama met werken en was ze wel erg vaak moe. Ze ging toen bijna iedere avond met mij in bad en dat vond ik wel gezellig. Als ik dan in bad zat en mama kwam eraan riep ik "daar komt de buik!". Grappig he? En iedere avond vroeg ik dan of mama van de baby wilde vertellen. Dan vroeg mama op het eind of ik dacht dat het een broertje of een zusje zou worden maar ik dacht gewoon een baby. Dat wachten was ik trouwens ook wel zat hoor want iedere avond dat verhaal over die baby die uit de buik komt, en telkens was die buik er nog gewoon...en door mama's navel kon ik die baby niet zien, hoe hard ik het ook probeerde...












O ja, en ik heb ook nog veel in de sneeuw kunnen spelen in januari en februari. Dat vond ik erg leuk, vooral de eerste 15 minuten. Daarna wilde ik liever weer naar binnen want ik vond het toch wel wat koud.

In de tussentijd hadden papa en mama hun oude logeerkamer leeggemaakt en schoongemaakt voor mij. Ook hadden ze een nieuwe kast en een heel mooi groot bed voor mij neergezet. Toen opa Kees eind januari weer terug was uit Maleisie heeft hij nog geholpen om alles recht te zetten en schroefjes in de muur te boren enzo. Mama heeft toen nog gordijnen gekocht en toen was mijn mooie nieuwe grote slaapkamer klaar! Ik vind hem heel mooi, het eerste was ik zei toen mama vertelde dat ik een nieuw groot bed had, was "met een roze tent!". Want die hangt erboven en dat vind ik nog wel het allermooist van alles.

Ik ging niet meteen in die nieuwe kamer slapen hoor want ik moest nog wel wennen aan zo'n bed waar ik zelf uit kan klimmen. Dus eerst mocht ik er alleen 's middags in. En stiekem klom ik er telkens uit om te spelen, waardoor mama soms wel 4x naar boven moest komen om mij terug te stoppen..hihi! Na een tijdje ging het wel goed want toen was ik eraan gewend. En toen mocht ik ook 's nachts in het grote bed. Ik vond dat eerst wel leuk en ook heel stoer en ik ging goed slapen. Maar toen kwam de baby...

Mama was het al weken zat omdat die baby maar niet uit die buik kwam. Op maandag 15 februari kwam hij er toch nog uit, ze hadden mij toen uit logeren gebracht bij oma Corri. Heel flauw allemaal. De volgende morgen mocht ik mee met opa en oma om te gaan kijken. Mama lag in bed en was heel moe, maar daar was ik ondertussen al aan gewend ;-)
In de wieg lag een heel klein baby'tje en dat was mijn nieuwe broertje Mats. Ik vond het reuzeleuk en wilde hem meteen vasthouden. Dat mocht toen niet dus toen heb ik me maar op de cadeautjes gestort die oma had meegenomen voor Mats. Sinds die tijd komen er steeds veel mensen kijken naar Mats en dan mag ik alle cadeautjes openmaken, leuk hoor!!

Ik vind Mats erg lief en ik ben best een grote zus enzo, maar eigenlijk wil ik als enige alle aandacht van papa en mama. Dus dat probeer ik op verscheidene manieren duidelijk te maken. Ik kan bijvoorbeeld heel hard huilen, zeuren, krijsen, mama noemt me een echte drama queen. En als papa in de buurt is dan moet hij mij tillen en mama moet Mats van mij. En dan zeg ik tegen papa "Jette ook een baby?". Want ik heb wel gemerkt dat je meer wordt opgetild in dit huis als je een baby bent! Oneerlijk, maar ja dan ben ik ook gewoon een baby. Papa geeft me dan de fles. Ik heb wel een paar keer aangegeven dat hij mij de borst moet geven, net als mama doet bij Mats. Hij wil het niet. Nou ja, ik blijf het gewoon af en toe proberen.

Mijn laatste nieuwe ontdekking is K3 en Nijntje de Musical. Iedere dag wil ik dat zingen en kijken en dan moet de hele familie meedansen met "yaya yippee yippee yaya yee", "ik ben een spook", en "hiep hiep hoera voor onze nieuwe baby"! Gezellig hoor!

Nou, tot de volgende keer maar weer...kusje van Jet en ook van mijn kleine broertje Mats