zaterdag 27 juni 2009

Zo, daar ben ik weer eens een keer. Het is alweer 3 maanden geleden sinds mijn laatste blogpost, maar mama heeft nu haar handen vol aan mij. Sinds ik kan lopen komt zij zelf natuurlijk nergens meer aan toe, hihi.

Wat is er zoal gebeurd in mijn leventje in de afgelopen drie maanden? Nou, heel wat! Papa en mama herkennen mij bijna niet meer terug. Ik kan bijvoorbeeld heel goed lopen nu, zelfs rennen. En als ik de kans krijg, dan loop ik snel weg. Soms wil ik dat wel te snel en dan val ik op mijn knietjes, dat gebeurt iedere dag wel een keer of 20. Mama zegt dat ik daar hard van word. Het is denk wel waar, want ik huil ook niet zo snel meer.











In het voorjaar heb ik vaak op de fiets gezeten en ook hebben we koninginnedag gevierd met veel vriendjes en vriendinnetjes. Dat was leuk. Mama heeft mij toen tussen de tulpen gezet voor een paar foto's. Ik snap niet wat daar nou zo bijzonder aan is maar het schijnt erbij te horen. Die andere kindjes moesten het ook van hun ouders...


Verder ben ik hard bezig om mijn vocabulaire uit te breiden. Ik klets de oren van mama's kop met mijn zelfverzonnen taaltje. Mama zegt dat ze er weinig van begrijpt maar ik vind het maar stom als ze niet meteen snapt wat ik wil! Ik heb wel gemerkt dat er woordjes tussenzitten die mama dan wel goed begrijpt, dus die probeer ik dan te herhalen. Een aantal voorbeelden die mama erg grappig lijkt te vinden:

"Papa, ben je?"
"poes - eten?"
"thee - au! - nee!" (want ik mag daar niet aankomen van mama)
"ietui - daag!" (ik ga altijd zwaaien naar een vliegtuig)

En zo heb ik meer zinnen die mama wel begrijpt. Iedere dag komt er wel eentje bij, dat is leuk zeg! Vandaag heb ik mijn zinnen gezet op A-bei, want die zijn zo lekker!! Mmmmm....














Ik ben ook al een paar keer naar het strand geweest, de eerste keer vond ik dat zand heel vies en ging ik telkens mijn handjes afkloppen, maar nu vind ik het wel leuk.
















Daarnaast heb ik ook nog moederdag en vaderdag gevierd en ik had toen tekeningen gemaakt, wel drie krassen op een velletje papier! Knap van mij he?

Nou, meer kan ik even niet verzinnen. Mama heeft nog wel meer foto's van mij gemaakt maar die bewaart ze voor de volgende keer. Tot dan maar weer!

Kusje van Jetje