vrijdag 31 oktober 2008

Snotkindje


Mamma heeft een nieuw bijnaampje voor me. Ze noemt me snotkindje. Heel leuk vind ik die bijnaam niet, want telkens als ze mij zo noemt komt ze met een zakdoek aanzetten om vervolgens bruut mijn neus af te vegen. Ik heb daar iets op gevonden. Telkens als mamma over snot begint, veeg ik heel snel zelf mijn neus af aan mijn hand of mijn mouw. Mamma vindt dat vies, maar ik heb daar niet zo'n moeite mee hoor.







Het is ondertussen alweer eind oktober en dus ben ik nu zo ongeveer 11 maanden oud. Nog 5 weekjes en ik ben 1 jaar. Wat een feest zal dat worden. In de afgelopen maand heb ik veel meegemaakt. Allereerst heb ik goed leren zitten, en dus mocht ik voor het eerst met mamma mee op de fiets. Wat een feest! Natuurlijk ben ik daar wel een beetje verkouden van geworden, maar dat gaf niks!



Ook mocht ik met mamma en haar vriendinnetjes mee naar de Olmenhorst om appels te plukken. Ik vond de appels best lekker. Ik heb namelijk al 5 tandjes dus ik moest goed oefenen met knagen. Volgens mamma was het beter als we eerst de appels zouden betalen, maar ik heb toch geen geld dus ik vond dat onbelangrijk.




















Mijn grote vriend Nick komt ook wel eens op visite, met hem heb ik lekker gespeeld. Hij heeft ook vaak snottebellen. We hebben ook samen koekjes gegeten. Soms valt er wel eens een koekje op de grond en dan weten we niet van wie het koekje is maar dat maakt ons niks uit. Mamma denkt dat ik daardoor wel eens verkouden kan worden, als ik dan het verkeerde koekje in mijn mond stop. Maar op het kinderdagverblijf deel ik ook alles met iedereen, dus het maakt mij niks uit.















Het leukste van de maand oktober was misschien wel dat ik van tante Marieke een schommelzwaan cadeau kreeg. Neef Jesper was erop uitgekeken, dus mocht mamma hem meenemen voor mij. Kijk eens hoe blij ik ermee ben!








Kusje van een snottig Jetje

zondag 5 oktober 2008

Bompa's en Biggen....

Hallo allemaal!

Hier ben ik weer eens een keertje, alweer bijna tien maanden oud. Sinds donderdag kan ik zelf zitten, en mama vindt dat heel knap van mij. Volgens mij denkt ze vooral aan zichzelf, want meteen op zaterdag mocht ik voor het eerst mee op de fiets. Mama heeft die fiets al sinds het voorjaar in de schuur staan en ze kon de hele zomer niet wachten tot ik mee mocht...maar ja nu mag het en is het rotweer. Jammer, mama!

Vorige week ben ik voor de derde keer op vakantie geweest, nu weer naar Center Parcs met opa, oma, papa, mama, ome Eric en tante Jose. Dat was weer helemaal super, vooral ook vanwege het mooie weer. We zaten in Belgie en volgens ome Eric (ook wel Onkel Erich, of Heinrich genoemd door mama en opa) moest ik toen opa "Bompa" gaan noemen. Gek he? Ik zei dan ook mooi niks, maar opa moest het wel het hele weekend horen van de rest. In ieder geval was ik erg blij met mijn Bompa want hij ging gezellig met mij zwemmen en daar hou ik van! Ook ging hij op zaterdagmorgen met mij op pad in de kinderwagen, en opa had nog nooit in zijn leven achter een kinderwagen gelopen...malle bompa! Maar nu was hij toch mooi de pineut. Hihi. Daar zat mama natuurlijk achter. En hij vond het nog leuk ook!
















Eric spoort trouwens ook niet helemaal...toen we naar de kinderboerderij gingen toen moest ik van hem op een big gaan zitten. Maar dat beessie lag lekker te slapen. Ik vond het wel spannend, maar het werd wel eng toen Onkel Erich die big in zijn kont ging porren omdat hij moest lopen! Ik heb er wel iets van geleerd, en dat is dit: mama heeft het fout als ze vertelt dat een big "knor, knor" zegt. Ik heb het zelf gehoord en het klonk meer zoiets als "iiieeeeeiggghiiiieehhh!!!" Die big gilde alsof hij vermoord werd. Haha wel lachen hoor met die gekke oom van mij.


Met tante Jose was het ook heel fijn, die ging met mij de eendjes voeren en 's avonds kreeg ik ook nog een flessie van haar. Daar wil ik vaker naartoe!












En natuurlijk heb ik ook veel geknuffeld met oma, want oma is gewoon lief.


Dat was het weer voor nu, groetjes van Jette en tot de volgende keer.